Hej derude!
Som tidsfordriv inden jeg skal have aftensmad faldt jeg lige over den her inde på msn's hjemmeside:
Her får du også en råvareguide, så er det lettere at handle sundt og godt næste gang du skal ud og handle.
Uge 1:
Råvareguidetil lavere GI
Frugt: Frugt med lav GI kan spises frit, f.eks. æble, pære, appelsin, hindbær og jordbær. Begræns indtaget af frugt med høy GI: banan (specielt hvis den er overmoden), druer, kiwi, ananas og melon.
Brød, korn, gryn og frokostprodukter: Vælg så grove varianter som muligt, f.eks. rugbrød, grovvalsede havregryn og de grove cornflakestyper.
Grøntsager: Alle grøntsager har stort set lav GI, bortset fra majs, som bør undgåes. Gulerod, rødbede og pastinak bør helst spises rå.
Kartofler: De bør helst være ferske og koges så lidt som mulig. Spis dem gerne afkølet og kolde - da har de lavere GI. Begræns indtaget af kartoffelmos og
bagt kartoffel.
Pasta: Vælg fuldkornsudgaven. Kog den al dente, og spis den helst kold.
Ris: Vælg allerhelst fuldkornris. Basmatiris og langkornet ris har lavere GI end jasminris.
Kød: Gå efter fjerkræ og magre udskæringer af vildt-, svine-, kalve-, lamme- og oksekød.
Fisk: Spis masse fisk og skaldyr.
Æg: Spis bare - æg indeholder gode proteiner.
Magre mejeriprodukter: Er rige på proteiner og kalcium, som binder lidt af fedtet i maden. Vælg skummetmælk, ekstra let mælk, skummet kultur, mager ost, hytteost, skyr, letyoghurt og andre surmælksprodukter.
Bælgfrugter: Linser, ærter og bønner er gode proteinrige madvarer fra planteriget og smager dejligt i mange retter.
Nødder: Nødder og mandler har både gode proteiner og sunde fedtsyrer.
Drikkevarer: Drikk vand eller fedtfattig mælk.
De to billeder er uge planer der var med til guiden :-)
Som tidsfordriv inden jeg skal have aftensmad faldt jeg lige over den her inde på msn's hjemmeside:
Her får du også en råvareguide, så er det lettere at handle sundt og godt næste gang du skal ud og handle.
Uge 1:
Råvareguidetil lavere GI
Frugt: Frugt med lav GI kan spises frit, f.eks. æble, pære, appelsin, hindbær og jordbær. Begræns indtaget af frugt med høy GI: banan (specielt hvis den er overmoden), druer, kiwi, ananas og melon.
Brød, korn, gryn og frokostprodukter: Vælg så grove varianter som muligt, f.eks. rugbrød, grovvalsede havregryn og de grove cornflakestyper.
Grøntsager: Alle grøntsager har stort set lav GI, bortset fra majs, som bør undgåes. Gulerod, rødbede og pastinak bør helst spises rå.
Kartofler: De bør helst være ferske og koges så lidt som mulig. Spis dem gerne afkølet og kolde - da har de lavere GI. Begræns indtaget af kartoffelmos og
bagt kartoffel.
Pasta: Vælg fuldkornsudgaven. Kog den al dente, og spis den helst kold.
Ris: Vælg allerhelst fuldkornris. Basmatiris og langkornet ris har lavere GI end jasminris.
Kød: Gå efter fjerkræ og magre udskæringer af vildt-, svine-, kalve-, lamme- og oksekød.
Fisk: Spis masse fisk og skaldyr.
Æg: Spis bare - æg indeholder gode proteiner.
Magre mejeriprodukter: Er rige på proteiner og kalcium, som binder lidt af fedtet i maden. Vælg skummetmælk, ekstra let mælk, skummet kultur, mager ost, hytteost, skyr, letyoghurt og andre surmælksprodukter.
Bælgfrugter: Linser, ærter og bønner er gode proteinrige madvarer fra planteriget og smager dejligt i mange retter.
Nødder: Nødder og mandler har både gode proteiner og sunde fedtsyrer.
Drikkevarer: Drikk vand eller fedtfattig mælk.
De to billeder er uge planer der var med til guiden :-)


Ingen kommentarer:
Send en kommentar